Vuosi 2017 on ollut kaasuautoilun juhlavuosi

Kymmenen uutta tankkausasemaa

Tämä vuoden aikana on maahamme saatu kymmenen uutta tankkausasemaa ja ainakin yksi asema avataan vielä ennen vuoden vaihdetta Vantaan Tuupakassa. Erityisen ilahduttavaa on ollut se, että useita asemia on avattu aiemman tankkausasemaverkoston ulkopuolelle. Vaasassa ja Porissa avatut asemat vauhdittavat kaasuautoilun laajenemista Länsi-Suomessa. Mikkelissä ja Haukivuorella avatut asemat taas laajentavat tankkausasemaverkostoa Itä-Suomeen. Ouluun avattu tankkausasema on ensimmäinen tankkausasema maan pohjoisosassa ja se mahdollistaa nyt myös ajamisen kaasuautolla Ruotsiin, sillä Bodenin tankkausasemalle (Ruotsin pohjoisin kaasutankkausasema) on Oulusta matkaa noin 260 kilometriä.

Rajaton tankkaus kiinteällä kuukausihinnalla koukuttaa

Uusien tankkausasemien lisäksi Gasumin kampanja kiinteähintaisesta kaasutankkauksesta on ollut todella näkyvä ja omalta osaltaan vauhdittanut niin uusien kuin käytettyjen kaasuautojen hankintaa. Vielä tämän vuoden puolella on mahdollista liittyä kampanjaan, jossa saa tankata lähes rajattomasti kotimaista biokaasua 89 euron kuukausihinnalla ensi vuoden loppuun asti. Biokaasun hinnan ollessa 1,45 euroa per kilo tulee tuo 89 euroa täyteen noin 1500 kilometrin kuukausittaisella ajolla (auton keskikulutuksen ollessa 4 kiloa kaasua/100km). Eli jos vuoden aikana tulee ajettu yli 18 000 km kaasulla, näyttäisi tuo kampanjahinta varsin houkuttelevalta. Enemmän kaasua kuluttavalla autolla tuo ”kannattavuusraja” tulee vastaan jo pienemmällä kilometrimäärällä.

Kaasuautovalikoima on nyt entistä laajempi

Myös uusia kaasuautomalleja on tullut tarjolle tänä vuonna ja uusia on luvassa myös lähiaikoina. Ainakin Audi A4 G-tron, Opel Astra, Seat Ibiza ja Seat Arona laajentavat uusien kaasuautomallien valikoimaa. Ja uusien autojen lisäksi myös käytettyjen autojen tarjonta on vilkastunut. Esimerkiksi Nettiauto-verkkopalvelussa on tarjolla lähemmäs kaksi sataa käytettyä kaasuautoa.

Kaasuautojen määrä kasvaa yli 70 % tänä vuonna?

Kaasuautojen määrä Suomessa on kasvanut huomattavan paljon tämän vuoden aikana. Uusia kaasuautoja on myyty ennätysmäärä. Gasumin mukaan viime vuonna 2016 rekisteröitiin 440 uutta kaasuajoneuvoa. Ja heidän mukaan tuo vastaava luku ohitettiin jo ennen kuin toinen vuosineljännes oli ohi. Viime vuonna (2016) kaasuautoja oli Suomessa Trafin mukaan noin 2100 kappaletta ja Gasumin lokakuun alkupuolella antama arvio kaasuautojen kokonaismäärästä oli 3 500. Ja senkin jälkeen on maahantuotu käytettyjä ja myyty lukuisia uusia autoja. Ei liene siis aivan mahdotonta, että kaasuautojen lukumäärä olisi kasvanut yli 70 % vuoden loppuun mennessä.

Comments are closed.